fbpx
Är det meningen att vi ska leva så här?

Är det meningen att vi ska leva så här?

Hoppa av ekorrhjulet. Lämna ekorrhjulet. Välja att avstå från ekorrhjulet. Kliva av ekorrhjulet. Delvis lämna ekorrhjulet. Successivt lämna ekorrhjulet. Du väljer. Ekorrhjulet, hamsterhjulet, kalla det vad du vill egentligen. Det är inte det viktiga vad vi kallar det, bara vi vet själva vad vi menar. 

För är det meningen att vi ska leva så här? Sjukskrivningarna ökar för varje dag. Var och varannan går in i väggen & bränner ut sig. Och är man inte utbränd än, så är det många som är på vippen, kan jag säga. Kämpar, tragglar, stressar, irrar runt, sover dåligt, hinner inte, frustration, känner inte att man räcker till, irriterad. För vadå? För vems skull? Varför gör vi såhär? Varför lever vi så här? År ut & år in. Nöter. Tragglar. Kämpar. Var det så du tänkte att livet skulle va? Där i 18-20 års åldern när livet var som en lättsam, solig fest i juni & du planerade för framtiden? Och vad gör vi mot oss själva och planeten på det sätt vi lever idag? Vem är det som bestämmer vad som är rätt eller fel? Är det egentligen du som styr i ditt eget liv? Eller är det nån annan? Någons förväntningar? Samhällets förväntningar? Känner du dig tillräckligt fri att bestämma och göra vad du vill? Jag vet inte, vad känner du kring det här? Jag vill på riktigt veta om du tagit dig en extra funderare på det här? Är du inne i något slags ekorrhjul som du vill ut ur? Har du tagit ett helikopterperspektiv på ditt liv? Är du nöjd, så fine. Är du inte helt nöjd så är det också helt fine, för då har du i alla fall uppmärksammat det och det är första steget mot att förändra. 

Har du funderat på om du istället fick leva precis som du ville, hur skulle du leva då? Alltså precis som i dina vildaste drömmar. Hur skulle ditt liv se ut då? Skulle du jobba lika mycket? Skulle du bo där du bor idag? Med vilka och vad skulle du spendera mer tid med? Hur skulle du må?

Går det ens att leva så som du drömmer om? Är det möjligt? Jag tycker du ska känna suget i magen & våga släpp loss dina innersta tankar! För oavsett hur nära eller långt ifrån våra drömmar vi är, så går det alltid att göra nånting för att ta sig ett steg närmare dit man vill vara. Men du måste ta ACTION! Vilken action tänker du ta?

Lämna ett svar

Stäng meny