fbpx

HEJ!

Det är jag som är Joanna.

Jag hjälper dig bort från ekorrhjulet, till att leva mer som DU vill & drömmer om!
I själ och hjärta är jag en “FrihetsFolk” och jag VET att det finns fler som mig!

Jag tror att du är här av en anledning, & att du vet vad jag menar.

Du känner nånstans på dig att du också är en FrihetsFolk.

Jag hjälper dig komma bort från ekorrhjulet snabbare!

Du får hjälp att:

 • Ta tag i situationen
 • Identifiera & få helikoptersyn på hur ditt eget ekorrhjul ser ut just nu
 • Ringa in vad du tycker du är fast i idag
 • Identifiera & skapa en målbild hur du EGENTLIGEN vill leva ditt liv om du själv får drömma
 • Vidga ditt mindset för att kunna tänka stort
 • Rita din egen road map ut ur ekorrhjulet
 • Se möjligheter du inte visste fanns
 • Bli vän med din ekonomi
 • Hur du bryter dig loss från samhällets förväntningar, måsten & borden & känna dig mer fri
 • Snabbare hitta vägar ut ur ekorrhjulet
 • Göra en plan för hur det ska gå till
 • Sätta tydliga & klara mål som driver dig framåt
 • Få massor med verktyg för HUR du ska göra
 • Hur du blir en av de som lyckas!
 • Hur du tar action mot ett nytt liv!
 • Börja göra!
 • Massor av positiv pepp & guidning på vägen, för att nå dit du vill, snabbare.

FrihetsFolk handlar om folk med stora drömmar

Folk som faktiskt vill göra något åt sina drömmar och börja LEVA sitt drömliv, istället för att DRÖMMA sitt drömliv, men som sitter fast i att veta hur det ska gå till.

 • Du kanske drömmer om att jobba mindre och leva mer? 
 • Inte bara jobba för att leva på helgerna & ett par veckor på sommaren? 
 • Är du en sån som egentligen vill nåt “mer” eller “annat” med ditt liv? 
 • Är du egentligen sjukt trött på ekorrhjulet, heltidsjobb, stress, tidsbrist & inrutade scheman, jantelag och saker som andra människor bestämt att du måste och borde göra?

Vad hände med allt det där du drömde om? Kanske vill du egentligen leva ditt liv på en strand i Medelhavet? Kunna bo på ett helt annat ställe, med helt andra förutsättningar? Eller kunna vara hemma mer och umgås med din familj när du vill? 

Hur skulle ditt liv se ut om DU fick bestämma?

Jag vet att det finns fler än mig som går omkring och ”smyg”-drömmer om det här! Om du är en sån, så vet du vad jag menar. Då är du en ”FrihetsFolk”.

Min dröm är att hjälpa dig som vill bort från ekorrhjulet och skapa dig ett friare liv! Det är för dig FrihetsFolk finns.

Jag vill se att drömmar förverkligas!
Stora drömmar! Dina drömmar!
Dags att skala upp ditt liv!

"Don ́t dream your life, live your dream!"

Mitt why

Min dröm är att hjälpa dig som vill bort från ekorrhjulet och skapa ett friare liv.

Varför, kan man undra?

För att du har bara ett liv! Faktiskt. Really. Så äre bara. Punkt slut. Så, VAD vill du då ägna det här enda livet åt? Och nu menar jag inte det där svaret du ger på arbetsintervjun. Utan VAD? Det där innerst inne. I maggropen. Du vet vad jag menar. Vad VILL DU göra av din tid?

Jag växte upp i Norrlands skogar där frihet finns i överflöd. Resan genom livet, har dock lärt mig hur det känns när den frihetskänslan stryps åt och ersätts av jobb, stress och tidsbrist och en känsla av otillräcklighet kommer krypande. Been there, done that. Plötsligt springer man sida vid sida med alla andra i ett ekorrhjul, och man fattar inte vart livet tog vägen? Jag då? Det var ju inte så här det skulle kännas! Mina drömmar? När ska jag hinna? Jag vill ju mer! Jag vill ju nåt annat!

Jag tackar min intuition som har lett mig vidare och förverkligat mina drömmar & skapat det livet som JAG vill leva. Idag lever jag ett friare liv som entreprenör och med en stor samlad kunskap på hur du ska göra för att återta styrrodret & få den där friheten & livet bortanför ekorrhjulet! För det går! Och vi lever i en tid när det aldrig har varit lättare! Så ska du nån gång förverkliga det där du “smyg” drömmer om, så är det nu.

Häng med!

"You're always one decision away from a totally different life"

Så här blev FrihetsFolk till

FrihetsFolk var en sån där sak som bara kom till mig, en sen kväll när jag låg och snurrade i sängen med som vanligt malande tankar om allt & inget. Jag drog efter andan & spärrade upp mina trötta ögon. Skyndade mig att anteckna i min mobil. Helt plötsligt var det som om allt föll på plats. Oh my god, fattar du inte, sa jag till mig själv i huvudet. Det är ju det här det är! Det här är ju jag! Och jag vet att det finns fler som mig. En diskussion i en Facebookgrupp dagen innan, var nog det som gjorde att det klickade till i min hjärna. Sen dess stod det klart, jag bara måste göra det här. Inte bara för min egen skull, utan även för er alla andra, vad jag vill bidra med i den här världen och ge till kommande framtida värld. From that moment lades pusselbit efter pusselbit utefter min egen intuition & dröm.

Vid den tidpunkten drev jag ett annat företag & hade kommit rätt långt och lärt mig massor under den företagsresan. På nåt vis hade jag nu kokat ihop all erfarenhet, ideer, influencer & driv med det som var en del av mig och min personlighet. Jag hade hittat nån slags kärna och utifrån det så byggde jag på byggstenar och allt bara passade så bra ihop. Det blev nån slags flow i min nya affärside som jag inte hade kännt innan och som jag bara var tvungen att följa. Mäktig känsla verkligen! 

Jag hade hittat mitt “WHY”!

Det skulle gå ännu en tid innan iden blev till sån verklighet att den fick kläckas ut i verkligheten. Men nu känner jag att FrihetsFolk har verkligen fått födas och har många härliga upplevelser & tillväxt framför sig!

Välkomna!

Historien om Joanna

Jag växte upp i en liten by i Lappland. Mitt bland skogar, berg och sjöar. Bland hjortron, norrsken, myrar och midnattssol. Det finns ingen annan förklaring att det är här min frihetskänsla kommer ifrån. Det sitter i min ryggmärg och har självklart format resten av mitt liv. Jag mådde som bäst när mina föräldrar tog oss ut i skogen för en dagsutflykt, med mat över öppen eld, täljande av
träpinnar, fiske och ett evigt utforskande av naturen. Eller en vårvinterdag i april när jag åkte över snötäckta sjöar och skogar i släden bakom skotern. Jag sjöng högt, för ingen hörde mig, och tog in landskapet med alla sinnen. Vilken frihet! I mitt huvud hade jag ett starkt band till Ronja Rövardotter & ibland låtsades jag att jag var hon.

Men det fanns många saker som jag inte förstod under min uppväxt. Jag förstod aldrig varför mamma och pappa skulle till jobbet. Varje dag. Jag förstod inte varför folk gjorde så mycket saker och ”for runt” så mycket. Jag förstod inte varför folk gjorde saker som verkade så tråkiga. Såklart var jag ju barn & såg allt genom mina barnaögon. Men när allt kommer omkring så var det egentligen ganska simpla & logiska tankar, eller hur?

Efter uppväxten har jag som så många andra gjort en livsresa, flyttat runt och testat både storstad, andra länder och provat många varianter på jobb, som såklart har format mig också. I mitt hjärta har jag alltid vetat att jag är en entreprenör och vill driva företag, men det tog många år innan jag vågade.

Nu driver jag mitt andra företag och jag gör det med själ och hjärta. Det är en livsstil och det måste det få vara, för allt hänger ihop. Vem man är, vad man känner, vad man drömmer om, och vad man drivs av. Jag bor nu i en mindre by utanför Umeå, nära havet, med man och våra två barn. Jag älskar mitt hem här i mitt Norrland, behöver lugnet och tiden för mig själv här.

Syftet med att skapa FrihetsFolk var dels så kan jag hjälpa så många fler av er, men jag älskar även att kunna jobba online.  Det är så sjukt roligt och ger frihet att kunna jobba helt platsoberoende.

"Designa ditt jobb utefter det liv du vill leva, låt inte livet formas utefter ett jobb som inte är din dröm."

Stäng meny